Toiminta

Tervetuloa edistämään luomupiiritoimintaa pääkaupunkiseudulla!

Elävä maa ry:n tavoite on ylläpitää luomu- ja lähiruokakulttuuria, edistää luomu- ja lähiruoan saatavuutta ja parantaa yhteyksiä ruoan tuottajien ja kuluttajien välillä. Yhdistyksen vuodesta 2007 toimineen luomupiirin kautta voi tilata luonnonmukaisesti tuotettua ruokaa ja muita tuotteita.

Luomupiiriin liittyminen ei maksa mitään. Jokainen luomupiiriläinen sitoutuu maksamaan vain tilaamistaan tavaroista. Tilata voi joka viikko tai vaikkapa vain kerran vuodessa – oman tarpeen mukaan. Tilaukset tehdään ja maksetaan verkkokaupassa ja tavarat toimitetaan jäsenen oman piirin osoitteeseen. Talkootöiden ansiosta muun muassa työvoimakustannukset ovat pienemmät kuin tavallisessa päivittäistavarakaupassa.

Elävä maa ry ja sen luomupiiritoiminta haluaa olla jäsentensä näköinen, joten kaikki halukkaat ovat erittäin tervetulleita mukaan vaikuttamaan toimintaan. Kehitysideoita ja muita ehdotuksia  otetaan myös vastaan ilomielin, mutta kaikki työ tehdään talkoovoimin eli rajallisten resurssien mukaan.

Monipuolinen tuotevalikoimamme vaihtuu sesongin ja saatavuuden mukaan

Tuotelistallamme on tällä hetkellä hedelmiä ja vihanneksia, pähkinöitä, kuivatuotteita, tofuja ja kotitaloustuotteita. Tuotteet ovat lähtökohtaisesti aina luomusertifioituja, mutta esimerkiksi pientuottajilla luomusertifikaatin hankkiminen voi olla pitkä ja kallis prosessi. Kesällä kotimaisissa tuotteissa sesonkiin kuuluvat muun muassa yrtit, salaatit, kaalit ja marjat; loppukesästä kotimaiset perunat, kurpitsat, avomaankurkut. Eurooppalaisia sesonkituotteita ovat esimerkiksi aprikoosit, nektariinit ja luumut.

Tavarat ostetaan mahdollisuuksien mukaan suoraan tuottajilta. Ulkomaalaiset tuotteet hankitaan tukuista. Hinnat vaihtelevat sen mukaan mistä ja miten isoja eriä tilaamme sekä kasvukauden mukaan. Tuotteet siis valikoituvat sekä sesongin että saatavuuden mukaan. Tuotteen hintaan sisältyy pieni kate, jolla katamme toimintamme kulut. Yhdistys ei tee eikä tavoittele toiminnallaan voittoa. Aktiivijäsenet, joiden talkoopanos on keskimäärin yli neljä tuntia kuukaudessa, voivat tilata tuotteita ilman katetta.

Tuotevalikoimaa päivitetään resurssien mukaan ja tuotevalikoimatiimiin ovat kaikki halukkaat tervetulleita. Tuotevinkkejä voi lähettää osoitteeseen tuotevalikoima@elavamaa.fi.

 

 

Yhdistyksen logon on suunnitellut Maija Volotinen.