Ajankohtaista | Elävä maa luomupiiri


Navigaatio

Ajankohtaista

16.3.2020 - päivitetty 18.4.2020

Kallion piiri siirtyy poikkeusaikatauluihin koronavirus-tilanteen vuoksi. Kallion piirin noutopiste Kalliolan setlementtitalo suljetaan 13.5. asti asiakastoiminnan osalta. Ruokatoimitukset siis noudetaan setlementtitalon pääovien edestä keskiviikkoisin klo 18-18.15. Talkoot on myös peruttu toistaiseksi.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme jäsenille, jos tulee lisää muutoksia. Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne!

 

8.2.2019

Muistutuksena kaikille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille:

Olemme siirtyneet käyttämään Tietäväinen Foodsin verkkokauppaa. Tämä tarkoittaa, että tilauksia ei enää tehdä Elävä maan nettisivujen kautta ja että tilaajat ovat suoraan Tietäväinen Foodsin asiakkaita (eli EM:llä ei ole enää roolia myyntiprosessissa). Muuten ei tule muutoksia tilaamiseen (esim. hinnat, tuotteet ja aikataulu ovat samat).

Puutteet merkataan pakkauslistaan Tietäväisten toimesta. Puutteet, joita ei ole merkitty pakkauslistaan, sekä vialliset ja väärät tuotteet ilmoitetaan Tietäväisille verkkokaupan kautta tai sähköpostitse: myynti@tietavainen.fi

Tietäväiset maksavat hyvitykset ensisijaisesti verkkokauppakrediitteinä omalle käyttäjätilillesi. Ole yhteydessä Tietäväisiin jos haluat hyvitykset rahana.

 

30.9.2018

Muutoksia Elävän maan toimintaan:

Teimme kesällä ja alkusyksystä paljon selvityksiä Elävän maan tilanteesta ja jatkon mahdollisuuksista. Toiminta oli pitkään tappiollista ja tilausmäärät laskussa. Kävi ilmi, että luomupiirin pyörittäminen oli käynyt liian raskaaksi aktiiveille ja osa jäsenistä koki talkoovelvoitteen liiallisena ja lakkasi tilaamasta. Selvitimme erilaisia mahdollisuuksia ja päädyimme yhteistyöhön Tietäväinen Foodsin kanssa. Irtisanoimme varastomme vuokrasopimuksen emmekä hanki tilalle uutta omaa tilaa. Tietäväinen Foods hoitaa tuotteiden pakkauksen ja toimitukset jatkossa.

TALKOOVELVOITE vanhassa muodossa keskuspiirillä loppuu, eikä uusia vuoroja ole enää varattavissa. Jakopisteissä tarvitaan keskiviikko-iltaisin jatkossakin vastuuhenkilö vastaanottamaan tilauksia ja organisoimaan jakoa. Piireissä on omat käytäntönsä näiden vastuuvuorojen organisoimiseksi.

TILAUSJAKSO seuraavan viikon keskiviikon toimitukseen aukeaa viimeistään lauantaina. Tilausjakso sulkeutuu päivää aikaisemmin kuin ennen, eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 3. VIHANNESTORIa ei enää ole olemassa.

UUSI HINNOITTELU tulee voimaan heti. Kaikille jäsenille on sama hinta, eikä Elävä maa kerää katetta.
3 eur pakkauskustannus per tilaus kaikille
+ 0 eur kuljetuskustannus Keskuspiirille
+ 5 eur kuljetuskustannus Suokki, Laru, Ruoho (maksun pitäminen tällä tasolla tulevaisuudessa edellyttää keskimäärin 150 eur tilausta per piiri per toimituskerta)

Keskuspiirin tilaukset noudetaan 3.10. eteenpäin Kalliolan Setlementtitalon aulasta, osoitteesta Sturenkatu 11. Ohjeet paikalle saapumiseen:
https://www.setlementtitalo.fi/saapuminen/

PUUTTEET merkataan pakkauslistaan Tietäväinen Foodsin toimesta. HUOM! Tilaaja ilmoittaa piirin hyvitysvastuuhenkilölle kaikki puutteet, myös pakkauslistaan merkityt.
HYVITYKSET maksaa piirin hyvitysvastuuhenkilö kuten ennenkin. Jos toimituksessa on väärä tuote, ilmoitetaan siitä suoraan Tietäväiselle (myynti@tietavainen.fi), joka järjestää noudon, sekä piirin hyvitysvastuuhenkilölle.

Yritämme edelleen vähentää luomupiirin hallinnollisia tehtäviä siirtymällä seuraavassa vaiheessa myöhemmin syksyllä käyttämään Tietäväisen verkkokauppaa. Yhdistyksen aktiiveilta vapautuu aikaa ja energiaa perusprosessin pyörityksestä. Nyt on hyvä aika ehdottaa muita aihepiiriin liittyviä kivoja ideoita toteutettavaksi! Voimme mahdollisesti myös junailla jäsenten toiveesta yhteishankintoja sesonkituotteista.

Tiedotus tapahtuu jatkossakin Elävän maan jäsenrekisterin kautta.

Mahdollisissa kysymyksissä voitte olla yhteydessä Elävän maan hallitukseen sähköpostitse hallitus@elavamaa.fi

Elävä maa ry:n hallitus

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajankohtaisista asioista ilmoitetaan tilausjakson avauksen yhteydessä sekä tarpeen vaatiessa myös muina ajankohtina.

Yhdistyksen Facebook-sivulla ja -ryhmässä on myös tietoa ja keskustelua ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.