Ajankohtaista

Vältä ruuhkat - tilaa jouluruoat luomupiiristä!

Vältä markettien jouluruuhkat ja tilaa jouluherkut sekä jouluruokien raaka-aineet näppärästi Elävä maan luomupiirin kautta. Meiltä saat tilattua yhden luukun taktiikalla niin tuoreet raaka-aineet omiin joulukokkailuihin kuin pähkinät, siemenet, kuivahedelmät, suklaat, teet, kahvit ja muut herkut lahjaksi tai omaan joulupöytään. Valikoimamme on laaja, joten sinun ei tarvitse juosta eri kaupoissa tuotteiden perässä, ja saat esim. luomulaatuiset pähkinät ja kuivahedelmät meiltä edullisemmin kuin muualta.

Luomupiirimme toimii talkoovoimin, mutta uutena tilaajana sinun on mahdollista kokeilla täysin sitoumuksetta luomupiirin kautta tilaamista jouluviikon tilauskierroksellamme, joka aukeaa lauantaina 16.12.2017. Tilauksen voi tehdä verkkokaupassamme maanantaihin 18.12.2017 saakka, ja saat tilaamasi tuotteet keskiviikkona 20.12.2017 klo 18-20 välillä.

Tilausten noutopaikka on viikolla 51 joko toimitilamme Helsingissä Vallilan ja Hermannin rajalla (osoitteessa Hämeentie 85) tai etäpiireistämme Ruoholahdessa, Lauttasaaressa tai Viikissä. Tilaus maksetaan verkkopankkitunnuksilla verkkokaupassamme tilauksen yhteydessä.

Tilaus tehdään liittymällä Elävä maan jäseneksi nettisivujemme kautta. Liittyminen jäseneksi ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Liityttyäsi jäseneksi saat tunnukset ja pääset tekemään tilauksen verkkokauppaamme, kunhan viikon 51 tilauskierros aukeaa lauantaina 16.12. Mikäli haluat noutaa tuotteesi etäpiireistämme, sinun tulee valita liittyessäsi ko. etäpiiri. Tarkemmat ohjeet liittymisestä: http://www.elavamaa.fi/content/nain-liityt

Voit myös tutustua esimerkkivalikoimaamme etukäteen ilman tunnuksia: http://www.elavamaa.fi/cart.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/140237466598584 

-------------

Tule syömään lounasta ja taistelemaan kanssamme ruokahävikkiä vastaan sunnuntaina 17.9.2017 klo 13-16

Osallistumme valtakunnalliseen hävikkiviikkoon valmistamalla luomupiirin viikottaisen tilauksen ylijäämätuotteista lounaan sunnuntaina 17.9.2017 klo 13-16 (tai niin kauan kuin ruokaa riittää). Menu & hinnat julkaistaan sen jälkeen, kun tilauksen ylijäämä ja lounaan raaka-aineet ovat selvillä. Lounas on kokonaan vegaaninen ja sen saa gluteenittomana.

Missä? Elävä maan tiloissa Helsingin Hermannissa. Vierestä löytyy Vallilan varikon ratikkapysäkki (6 ja 8) sekä Vallilan varikon ja Paavalin kirkon bussipysäkit. Tilamme sijaitsevat Vallilan ja Hermannin rajalla osoitteessa Hämeentie 85-89, talon eteläpäädyssä Saarenkadun ja Hämeentien kulmassa.

Hävikkiviikko? Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietetään 11.-17.9.2017. Hävikkiviikon tavoitteena on lisätä ruoan arvostusta ja tietoisuutta ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Lue lisää: http://www.havikkiviikko.fi/ 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1904136029840378

Tervetuloa!

-------------

Tervetuloa Elävä maa luomupiirin Avoimiin oviin 27.5. klo 10-14

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/178174966043426

KAHVILA
Tarjolla mm. hapanjuurileipää, levitteitä, raakakakkua ja juotavaksi mehuja ja teetä luomupiirin valikoimasta.

KEITTIÖTARVIKEKIRPPIS
Keittiön siivouspäivä! Tuo omat vempeleet, eripariset kupit ja ruokakirjat kiertoon ja tee löytöjä kirppispöydästämme!

Meiltä on myös saatavilla edullisesti metallisia varastohyllyjä ja ilmaiseksi puisia vihanneslaatikoita.

LUOMUPIIRIN TOIMINTA
Tilaamme joka keskiviikko tuotteita suoraan tukuista ja tuottajilta. Kauttamme saa kätevästi vihannekset, juurekset, hedelmät, pastat, pähkinät yms. luomutuotteet. Toimintaa pyöritetään talkoovoimin. Oletko kiinnostunut liittymään jäseneksi? Onko sinulla kysymyksiä toiminnastamme? Vastaamme mielellämme ja autamme tilaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Pääset vaikka heti tutkimaan tilausvalikoimaamme! Jäseneksi liittyminen on maksutonta ja meiltä voit tilata niin vähän tai paljon ja niin usein kuin haluat.

PAIKALLE SAAPUMINEN
Läheltä löytyy Vallilan varikon ratikkapysäkki (6 ja 8) sekä Vallilan varikon ja Paavalin kirkon bussipysäkit (useita busseja). Tilamme sijaitsevat Vallilan ja Hermannin rajalla osoitteessa Hämeentie 85-89, talon eteläpäädyssä Saarenkadun ja Hämeentien kulmassa.

 

TALKOOUUDISTUS

25.2.2017

Talkootaulukossamme on syystä tai toisesta ollut aukkoja viime kuukausina ja olette saaneet meiltä välillä muistutusviestejä talkoiluun osallistumisesta. Talkoilu keskuspiirillä keskiviikkoisin on tärkeä osa toimintaamme ja tarvitsemme talkoilevia jäseniä, jotta saamme ihanat luomutuotteet ajallaan ja sujuvasti kaikkien koteihin. Kiitämme sydämellisesti kaikkia talkoilijoita siitä että teette toiminnan mahdolliseksi! Päätimme seuraavasta talkookaudesta alkaen ottaa nettisivuillamme käyttöön automaattisen talkoomuistutuksen, jonka jokainen jäsen saa ennen kuin tekee verkkokaupasta ostoksia.

Linkki uuteen talkootaulukkoon: http://tinyurl.com/ho2kw6z

TALKOOVUORON VARAAMINEN VIIKOSTA 9 ALKAEN

Uusi talkookausi alkaa! Ennen kuin voit tehdä ostoksia, verkkokauppa pyytää sinua varaamaan vuoron talkootaulukosta. Varaat talkoovuorosi vanhaan tapaan Google-taulukosta mutta tämän lisäksi valitset nettisivuilla talkoopäivän valikosta. Sitten pääset tekemään tilauksen. Seuraavina viikkoina verkkokauppa muistuttaa sinua talkoovuorostasi aina tilauksen yhteydessä.

Mikäli haluat vaihtaa vuoroa kesken talkookauden, sovi vaihdosta toisen talkoilijan kanssa tavalliseen tapaan. Merkatkaa sitten vaihtonne talkootaulukkoon, mutta päivittäkää lisäksi uusi talkoopäivämäärä myös omien käyttäjätilienne talkootietoihin (tämän voi tehdä tilauksen yhteydessä).

TALKOILUN KORVAAMINEN MAKSAMALLA TALKOOKORVAUSMAKSUA

Mikäli et voi tehdä talkootöitä, tarjoamme mahdollisuuden tilata tuotteita niin, että ostosten loppusummaan lisätään talkookorvausmaksu joka on 13% tilauksestasi. Tämä lisämaksu lisätään ostosten summaan ennen kuin menet maksamaan ostoksesi.

AKTIIVIJÄSENET

Huom! Aktiivijäsen-alen on aikaisemmin saanut 10 tunnin työstä mutta alensimme määrän 8 tuntiin. Nettisivuilla voi olla vielä vanhaa tietoa.
Jos teet töitä luomupiirin eteen 8 h tai enemmän talkookauden aikana (eli keskimäärin 4 h/kk tai 1 h/viikko), saat tilata tuotteet 13% alennuksella. Esim. hallituksen jäsenet ja talkoovastaavat kuuluvat tähän ryhmään. On mahdollista myös tehdä ylimääräisiä talkoovuoroja piirillä niin että 8h tuntimäärä ylittyy. Ylläpitäjä lisää aktiivijäsenyyden profiiliisi, ja saat alennuksen automaattisesti tilatessasi. Jos et ole saanut alennusta, vaikka olet siihen oikeutettu, olethan yhteydessä kirjoittamalla esim. sähköpostiin hallitus@elavamaa.fi. Tähän mennessä alennusta on maksettu takautuvasti, mutta viikosta 9 eteenpäin alennus päivittyy loppusummaasi, kun etenet maksuvaiheeseen verkkokaupassa.

ESIM: Piiri ostaa tukusta kilon luomuavokadoja 4 eurolla. Aktiivijäsen maksaa kilosta 4 euroa, tavallinen jäsen 4,6 euroa ja talkookorvausta maksava 5,2 euroa.

Mikäli sinulla on teknisiä ongelmia uuden toiminnon kanssa, otathan yhteyttä sähköpostiin it@elavamaa.fi. Muut ongelmat ja ehdotukset voi lähettää osoitteeseen hallitus@elavamaa.fi. Toiminto on uusi, joten pyydämme kärsivällisyyttä ongelmatilanteissa :)

Elävä maa ry:n hallituksen puolesta
Riikka Sutinen

---

BRIEFLY IN ENGLISH:

We are adding a new reminder for volunteer work on our website so we can all get our organic veggies on time without too much hassle. :)

Here is the new volunteering form or “talkootaulukko”: http://tinyurl.com/ho2kw6z

HOW YOU WILL BOOK YOUR NEXT VOLUNTEER SHIFT:

Before you can order your products next time, the website will ask for you to book a day and time from the Google form, just like before. But also you will have to choose the same day on the website. Then you can order the products and each time you order, the website will remind you of the day when you will come and help at the piiri.

ORDERING WITHOUT VOLUNTEER WORK

If you cannot do work for luomupiiri, it is now possible to pay an extra fee for the products you order. The fee is 13% of your whole order. (For active members who do minimum 8h work per two month volunteering period, they get a discount of 13%)

If you have technical problems with the new features, please e-mail to it@elavamaa.fi. Any other problems or ideas can be sent to hallitus@elavamaa.fi.

On behalf of Elävä maa ry
Riikka Sutinen
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Ajankohtaisista asioista ilmoitetaan tilausjakson avauksen yhteydessä sekä tarpeen vaatiessa myös muina ajankohtina.

Yhdistyksen Facebook-sivulla ja -ryhmässä on myös tietoa ja keskustelua ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.